Beautiful Shoreditch warehouse conversion

Emil Eve Architects has paired original details with contemporary finishes in this loft apartment, which was created inside a Victorian warehouse building in Shoreditch, East London. The apartment is one of nine created by the Hackney-based studio within a former warehouse complex in Shoreditch. 

1.jpg

The five interlinked warehouses have been reconfigured and renovated to create a suite of 16 apartments in total, with a commercial space at ground level and a garden on the roof. The two-bedroom flat sits on the fourth floor - the top level of the block - and faces onto Charlotte Road.

The building's brickwork, timbers and columns have been exposed and restored throughout to preserve the industrial aesthetic.

But contemporary details have also been added in the form of new metal finishes, tiling and built-in timber furniture and fittings.

"Original features such as glazed brickwork, exposed timber structures and historic quirks have been retained and restored," said studio founders Emma and Ross Perkin.

"Contemporary detailing compliments these elements of the building's industrial past to create warm and welcoming interiors with a palette of rich textures and materials," they added.

The architects have added double-glazed sash windows, metal kitchen units and grey tiling to the apartment.

Credits: Text and story found via Dezeen with thanks. Photography by Mariell Lind Hansen.

Noden